Ορθοδοντική

 

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανωμαλιών του προσώπου και των οδοντικών τόξων που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προεξέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν αναπτύσσονται αρμονικά μεταξύ τους.
Η ορθοδοντική θεραπεία επεμβαίνει για να δημιουργήσει ένα ιδανικό αισθητικά και λειτουργικά οδοντοσκελετικό σύστημα, προσαρμοσμένο στις ανατομικές και λειτουργικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Στόχος της είναι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του στόματος και της αισθητικής του προσώπου χαρίζοντας ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την ποιότητα ζωής τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και αυξάνει την αυτοπεποίθησή.
Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις της ορθοδοντικής τα τελευταία χρόνια, οποιαδήποτε ηλικία είναι πλέον κατάλληλη για ορθοδοντική. Η πιο κατάλληλη ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό είναι η ηλικία των 7 ετών. Ο ορθοδοντικός θα κρίνει αν η θεραπεία είναι καλύτερο να ξεκινήσει αμέσως ή να αναβληθεί για αργότερα..

 

orthodontiki services 01