Αισθητικές Αποκαταστάσεις

 

ΕΝΘΕΤΑ-ΕΠΕΝΘΕΤΑ

Αποτελούν προσθετικές αποκαταστάσεις από πολυμερή υλικά (σύνθετες ρητίνες) ή πορσελάνη που αποκαθιστούν εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας οπισθίων δοντιών που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα απλό σφράγισμα. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και πλέον συντηρητική λύση καθώς δεν απαιτείται τρόχισμα του δοντιού περιφερικά, όπως για την κατασκευή μιας στεφάνης (θήκης) η οποία προϋποθέτει επιπρόσθετη αφαίρεση υγιούς οδοντικής ουσίας και σε πολλές περιπτώσεις, ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).
Ταυτόχρονα, ενισχύουν την αντοχή του δοντιού και αυξάνουν την διάρκεια παραμονής του στο στόμα, δίνοντας την ευκαιρία, στο μέλλον αν χρειασθεί, να δεχθεί στεφάνη. Η αποκατάσταση με επένθετα ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού.

 

ΟΨΕΙΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΡΗΤΙΝΩΝ

Οι σύγχρονες ρητίνες και οι νέες τεχνικές που ακολουθούμε μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζουμε το σχήμα, μέγεθος, χρώμα, υφή ενός ή περισσοτέρων δοντιών, αποδίδοντας τέλεια αισθητική στο χαμόγελο, ανώδυνα, γρήγορα και οικονομικά. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται επάνω στα δόντια με ειδική τεχνική διαστρωμάτωσης και διαμορφώνονται στο επιθυμητό σχήμα, μέγεθος, χρώμα εφόσον έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός και η ανάλυση του χαμόγελου. Η διαδικασία αυτή προϋποθέτει ελάχιστα ή και καθόλου αφαίρεση οδοντικής ουσίας και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1-2 συνεδρίες.

 

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Αποτελούν λεπτές επικαλύψεις από κεραμικό υλικό (πορσελάνη) οι οποίες εφαρμόζονται στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών βελτιώνοντας την αισθητική του χαμόγελου. Προβλήματα δοντιών με έντονες δυσχρωμίες, κενά διαστήματα, παραλλαγές του φυσιολογικού σε μέγεθος, σχήμα αλλά και διάταξη, μπορούν να αντιμετωπιστούν με όψεις πορσελάνης. Οι όψεις κατασκευάζονται εξατομικευμένα στο εργαστήριο αφού προετοιμαστούν κατάλληλα οι επιφάνειες των δοντιών που θα τις δεχθούν, με σημαντικό πλεονέκτημα ότι απαιτούν ελάχιστη ή και καθόλου αποκοπή οδοντικών ιστών αποτελώντας αισθητικές και ταυτόχρονα απόλυτα συντηρητικές αποκαταστάσεις. Τα νέα κεραμικά υλικά έχοντας την ικανότητα απομίμησης των οπτικών ιδιοτήτων των φυσικών δοντιών προσφέρουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ (ΘΗΚΕΣ-ΓΕΦΥΡΕΣ)

Τα σύγχρονα ολοκεραμικά υλικά (ζιρκονία, emax) μας επιτρέπουν την κατασκευή προσθετικών αποκαταστάσεων (θήκες, γέφυρες) οι οποίες έχουν εξαιρετική αντοχή αλλά ταυτόχρονα και πιο ρεαλιστική αισθητική απόδοση. Οι ολοκεραμικές στεφάνες κατασκευάζονται στο εργαστήριο, χωρίς να επενδύονται εσωτερικά με μέταλλο (όπως οι συμβατικές μεταλλοκεραμικές) με αποτέλεσμα να επιτρέπουν τη δίοδο του φωτός όπως συμβαίνει στα φυσικά μας δόντια, αποτρέποντας έτσι το αντιαισθητικό ‘γκριζάρισμα’ των ούλων στο όριο της θήκης.

 

aisthitikes apokatastaseis 01