Λεύκανση των δοντιών

 

Το καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση των κατάλληλων μέσων στοματικής υγιεινής (νήμα, μεσοδόντιο βουρτσάκι κτλ.) αποτελούν τη βάση για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και λευκά.
Στην περίπτωση που θα θέλατε το χαμόγελό σας φωτεινότερο και πιο λευκό, η λεύκανση θα δώσει τη λύση με τον πιο “συντηρητικό” τρόπο.

Με την πάροδο του χρόνου τα δόντια μας γίνονται πιο κίτρινα για αρκετούς λόγους:
-Τροφές και ποτά
-Καπνός
-Ηλικία
-Τραύμα
-Φάρμακα

Η λεύκανση είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία.
Είναι σημαντικό πριν αποφασίσετε να λευκάνετε τα δόντια σας, ο οδοντίατρος να σας ενημερώσει για τις δυσχρωμίες που μπορούν να διορθωθούν, καθώς και για την πιο ενδεδειγμένη τεχνική. Για παράδειγμα, δόντια που φαίνονται κίτρινα ανταποκρίνονται στη λεύκανση, δόντια που φαίνονται καφέ λιγότερο, ενώ δόντια με γκρίζα χρώση μπορεί να μην διορθώνονται...
Επίσης η λεύκανση δεν επιδρά στο χρώμα οδοντικών εργασιών όπως οι στεφάνες (θήκες), όψεις καθώς και στις εμφράξεις.
Ο οδοντίατρος είναι ο καταλληλότερος για να σας καθοδηγήσει σχετικά με την καταλληλότερη τεχνική λεύκανσης.Υπάρχουν δύο τεχνικές λεύκανσης που χρησιμοποιούνται -κατά περίπτωση -ξεχωριστά ή σε συνδυασμό.

Λεύκανση στο ιατρείο
Στη διάρκεια της λεύκανσης στο ιατρείο εφαρμόζεται μια προστατευτική ρητίνη για την απομόνωση των ούλων ή/και ελαστικός απομονωτήρας, στη συνέχεια εφαρμόζεται το λευκαντικό τζελ στην επιφάνεια των δοντιών.
Συνήθως χρειάζεται 1 ή 2 συνεδρίες.

Λεύκανση στο σπίτι
Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με διάφανους νάρθηκες που εφαρμόζονται στο στόμα αφού τοποθετηθεί το λευκαντικό τζελ. Συνήθως η διάρκεια είναι στις 10-14 ημέρες και οι νάρθηκες κατασκευάζονται αφού ληφθεί αποτύπωμα στο ιατρείο και είναι εξατομικευμένοι.

 

leukansidontion