Εμφυτεύματα

 

Η υγεία των δοντιών και των περιοδοντικών ιστών συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία και εμφάνιση της κοινωνικής μας ζωή. Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση, καθιστώντας μας ελκυστικούς και υγιείς.
Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού και έχει τη μορφή βίδας κατασκευασμένης από καθαρό τιτάνιο. Η τελική αποκατάσταση μπορεί να είναι μια στεφανή, μια γέφυρα, ή μια οδοντοστοιχία και εξαρτάται κάθε φορά απ’το τι ταιριάζει στις ανάγκες του ασθενή.
Το πρώτο βήμα στη θεραπεία είναι ο προσεκτικός σχεδιασμός. Με τη βοήθεια κλινικής εξετασης και ακτινογραφικού ελέγχου αποφασίζεται, με την ομόφωνη γνώμη του ασθενούς, το σχέδιο θεραπείας που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Μετά την τοποθέτηση ακολουθεί η διαδικασία επούλωσης που διαρκεί από 6 εβδομάδες έως και 3 μήνες, ανάλογα με την περιοχή της γνάθου που τοποθετείται το εμφύτευμα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος επούλωσης ξεκινάει η διαδικασία για την τοποθέτηση των νέων δοντιών πάνω στο οστεο-ενσωματωμένο εμφύτευμα. Με την εξαίρεση παιδιών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων ενδείκνυται σε άτομα κάθε ηλικίας. Τα εμφυτεύματα, όπως και τα δόντια εμφανίζουν τις ίδιες πιθανότητες να προσβληθούν από νοσήματα των περιοδοντικων ιστών, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Απαιτείται λοιπόν σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή αποτελεσματικής στοματικής υγιεινής σε καθημερινή βάση. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν προϊόν μακροχρόνιας έρευνας κορυφαίων επιστημόνων και χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην καθημερινή κλινική πράξη τα τελευταία 30 χρόνια. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται μόνο εμφυτεύματα κορυφαίων εταιρειών του χώρου.
Η λύση των εμφυτευμάτων ικανοποιεί και τις πλέον δύσκολες αισθητικές απαιτήσεις χαρίζοντας παράλληλα την αίσθηση των φυσικών δοντιών. Τα εμφυτεύματα αποτελούν μια αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και απολύτως ασφαλή θεραπευτική επιλογή με ποσοστά επιτυχίας υψηλότερα από κάθε άλλη οδοντιατρική πράξη.

 

emfuteumataodontika 01